Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Zvezda posle drame na Dorćolu otišla u Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 21:03

Italijanski tim uveo meč u dramatičnu završnicu, ali je ekipa Aleksandra Filipovića stigla do plasmana u elitno takmičenje - 11:11

Renesansu je doživeo srpski vaterpolo, u njoj značajan doprinos daje i nekadašnji šampion Evrope - Crvena zvezda. Nikad jača srpska liga, nikad više srpskih klubova u Ligi šampiona. Crvena zvezda zaoštrila je konkurenciju, priključila se Novom Beogradu i Radničkom u eliti, i u kvalifikacijama pokazala da može da se nosi za najboljima. Savoni su u Beogradu zatvorena vrata Lige šampiona. Posle velike drame, crveno-beli su odbranili pobedu iz Italije i smestili protivnika u Kup Evrope - 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3).

Ali kakva je samo drama viđena na bazenu Milan Gale Muškatirović. Osvajač Kupa Srbije je već na startu druge četvrtine imao četiri gola prednosti (6:2) protiv italijanske Savone, posle čega je delovalo da će ovo biti lagan posao za ekipu Aleksandra Filipovića, ali je zapravo bio uvod u dramu. Italijani su vodili sa 8:7 i 9:8, ali se domaćin podigao u samoj završnici i serijom 3:0 rešio pitanje prolaska.

Izabrane vesti

Igrali su se vaterpolisti Crvene zvezde sa živcima navijača, kockali su se i vratili u život Savonu. Gosti su kaznili pad u igri Filipovićevog tima, u potpunosti se vratili i pretili da, u neku ruku, naprave veliko iznenađenje. Jer ispadanje Crvene zvezde bi to bilo, pošto je na bazenu "Milan Gale Muškatirović" atmosfera bila fudbalska.

Gavril Subotić (©Starsport)Gavril Subotić (©Starsport)

Koliko je vaterpolistima Crvene zvezde značila podrška pokazivali su posle svakog gola. Lavovska rika, visoko podignuta pesnica i pogled ka tribini. Čista emocija. Dizali su Gavril Subotić, koji je prvi probio led i matirao golmana Savone, Ivan Basara, Stefan Pješivac i ostali momci publiku na noge. Umeli su da raspale atmosferu, izazovu erupciju na bazenu... Spektakl na Dorćolu i potencijalne reprezentativce sa tribina su gledali selektor Dejan Savić i njegov pomoćnik, ali i trener Novog Beograda, Vladimir Vujasinović.

Ne može Crvena zvezda u velikim utakmicama bez padova. Večeras je zakazala u fazi odbrane, ispustila je 6:2 i digla rivala. Pokazali su dva lica, patili u drugom poluvremenu, a u završnici susreta na videlo je izašao kvalitet. Konstantno su vukli Gavril Subotić i najbolji strelac Crvene zvezde u 21. veku - Veljko Tankosić. Preuzimao je dvojac odgovornost, pogađao u trenucima kada je Savona bila u naletu. Uspevali su da pronađu pukotinu, zanjišu mrežu i poguraju Crvenu zvezdu u Ligu šampiona. Zlata vredan gol za 10:9 i vođstvo posle dugo vremena postigao je Veljko Tankosić sa zgodne strane. A, već u idućem napadu je Bogdan Đurđić prvim golom na meču odveo crveno bele na plus dva.

Pogocima Matea Grate i Nikole da Rolda gosti su uspeli da stignu do izjednačenja, ali je tada bilo 26 sekundi do kraja meča, dovoljno da Filipovićev tim do kraja sačuva loptu i aktivira erupciju oduševljenja na tribinama. Prolamalo se avanti Stela rosa bazenom, zapljusnuo je Crvenu zvezdu i Beograd miris Lige šampiona. Ponovo će u Beograd slavni Pro Reko, aktuelni evropski šampion, dubrovački Jug... Spektakl sa Savonom bio je samo uvod u višemesečno nadmetanje sa najboljima.

Veljko Tankosić i Dušan Marković (©Starsport)Veljko Tankosić i Dušan Marković (©Starsport)

CRVENA ZVEZDA - SAVONA 11:11

/4:2, 2:3, 1:3, 4:3/

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Franulović (Hrvatska), Gomez (Španija)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Đurić 1, Marković, Subotić 3, Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Vukićević, Smiljević, Gardašević 1, Ivanović.

SAVONA: Masaro, Roki, Patčalijev, Vušković 1, Molina, Rico, Kalderi, Bruni 3, Kampojano, Fondeli 4, Joki 2, Marikone, Da Rold 1.


tagovi

VK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara